Babské rady na rast vlasov: Vyskúšajte tieto 4 spôsoby

Dlhé, silné a lesklé vlasy sú našou ozdobou. Bohužiaľ, málokto z nás im rozumie natoľko, aby sa o ne správne staral a dával im presne to, čo je pre ich normálne vzhľad potreba. Aby ste sa nemuseli dlhšie stresovať a trápiť, vyskúšajte tieto babské rady. Čoskoro uvidíte rozdiel!

babske rady na rast vlasov

Vzhľad nechtov, vlasov a kože (rovnako, ako napríklad oblečenie a topánok) veľa vypovedá o tom, aký človek je. Aj keď je to možno trochu povrchné, keď neurobíte dobrý prvý dojem, hrozí, že už nikdy nedostanete príležitosť ukázať, čo vo vás je. Okrem toho, zanedbaný vzhľad a rozštiepené, alebo dokonca vypadávajúce vlasy, majú negatívny vplyv na naše sebavedomie.

Problém je ale v tom, že málokto vie, po čom jeho vlasy túži. V slepej viere kupujeme drahé kozmetické prípravky, ktoré vzhľad vlasov nezmení, alebo ho dokonca ešte zhorší.

Možná ale vaše slabé a pomalu rostoucí vlasy potřebují něco jiného. Třeba dobrou babskou radu od některé z našich předchůdkyň!

porovnanie prípravkov na vlasy 💡 Porovnanie TOP 10 prípravkov na podporu rastu zdravých vlasov

✅  aké prípravky naozaj obsahujú účinné látky?
✅  skúsenosti ostatných
✅  porovnanie cena / výkon

Najčastejšie príčiny pomalého rastu vlasov

Za to, akú budeme mať kvalitu a hustotu vlasov, je zodpovedná genetika. Ale tiež nemôže úplne za všetko, čo sa s vlasmi deje. Negatívny vplyv na ich rast má okrem zlej starostlivosti aj nedostatočná výživa. U mužov v strednom veku a u žien po menopauze sa môže objaviť dokonca aj androgénnej alopécie, počas ktorej dochádza k pozvoľnému rednutie a strate vlasov. V prípade, že sa začne s liečbou včas, existuje veľká šanca, že sa vlasy nakoniec podarí úspešne zachrániť. Ale nie je to tak vždy.

Medzi ďalšie vplyvy, ktoré ovplyvňujú rast vlasov patrí:

  • Stres
  • Nedostatok vitamínov
  • Nedostatok proteínov
  • Nadmerné zaťažovanie (odfarbovanie, nadmerná tepelná úprava …)
  • Rozštiepené končeky (keď sa vlas rozpolí, môže sa deliť až do dĺžok)

podpora rastu vlasov babské rady

 

Babské rady pre rýchlejší rast vlasov

Naše mamičky, babičky, ale aj iné ženy, ktoré poznáme z histórie (napríklad kráľovná Kleopatra), boli márnivé a chceli sa páčiť. Vďaka tomu máme my, moderné ženy a muži, k dispozícii širokú paletu vedomostí, ktoré môžeme po ľubovôle testovať.

Masáž hlavy masáž hlavy

Ak vás trápia pomaly rastúce vlasy, môžete skúsiť stimuláciu vlasových cibuliek. Trebárs pravidelnú masážou hlavy, ktorú budete vykonávať pred, alebo počas umývanie vlasov. (Okrem šampónu možno použiť olej, alebo vlasovú vodu.) Dávajte však dobrý pozor na to, aby ste si pri tom netrhal vlasy a nepoškriabali ste si pokožku.

Vlasové zábaly

Okrem vhodného šampónu a kondicionéru si čas od času doprajte kvalitný vlasový zábal. Ideálne je použiť kokosový olej, aloe vera, alebo rozmarínový olej. Stávkou na istotu je ale aj arganový olej. Stačí, keď jeden z nich aplikujete na pokožku hlavy a do dĺžok, zakryjete vlasy uterákom, alebo čiapkou a necháte ho (aspoň niekoľko minút) pôsobiť. Následne vlasy umyte, ako ste zvyknutí.

Doprajte si kvalitnú výživu
vyziva na rast vlasov

Dôležitým bodom vášho snaženia je výživa, ktorá by mala byť bohatá na bielkoviny, vitamíny, stopové prvky a minerálne látky. Ak vám príliš nechutí mäso, vyskúšajte strukoviny, ktoré sú bohatým zdrojom rastlinných proteínov. K ruke vám budú aj kvalitné biele jogurty. Žiaduce je potom aj konzumácia rýb, farebného ovocia a zeleniny.

Bylinky

Kto má záujem, ten môže otestovať čarovnú moc byliniek. Ženy po celom svete nedajú dopustiť na oplachovanie vlasov odvarom zo žihľavy. V niektorých kultúrach vkladajú ľudia veľkú dôveru do účinku ženšenu a pískavice gréckeho sena. Aj keď to nie je úplne bylinka, dobré výsledky možno dosiahnuť aj v prípade, že skúsite chinín, alebo kofeín. (Pre zvýšenie stimulácie sa bežne pridávajú do šampónov na podporu rastu vlasov.)

kofein na vlasy

 

Prírodná cesta vs. lieky

Vybrať si najvhodnejšiu cestu, po ktorej sa dáte, nemusí byť jednoduché. V prípade, že vás trápi androgénnej alopécie, alebo ste celú situáciu konzultovali so svojím lekárom, možno skončíte s minoxidil, alebo s finasteridom. Vo väčšine prípadov si však vystačíte s prírodnými prostriedkami, medzi ktoré zaraďujeme okrem byliniek aj stravu bohatú na vitamíny a správne zvolenou starostlivosť.

V prípade, že by ste chceli prírodnú cestu vyskúšať, ale bojíte sa, že na to nie ste dosť systematickí, stavte dlhodobé užívanie prírodných doplnkov stravy, ktoré vám ponúknu vyladené zloženie. Keď starostlivosť o vnútro spojíte s dobrou kozmetickou rutinou, nie je vylúčené, že sa vám podarí (aspoň trochu) prekabátiť veštbu sudičiek a dosiahnuť lepšie výsledky.

porovnanie prípravkov na vlasy 💡 Porovnanie TOP 10 prípravkov na podporu rastu zdravých vlasov

✅  aké prípravky naozaj obsahujú účinné látky?
✅  skúsenosti ostatných
✅  porovnanie cena / výkon

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *